Soslu Karışık Kızartma Tarifi

Giriş Tarihi 27 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 27 Mart 2017, 16:25
Soslu Karışık Kızartma Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet patlıcan
7-8 adet çarliston biber
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Sosu için:
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım soğanın rendesi
2 adet domates
4 diş sarmısak
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz
karabiber
kekik
Birkaç dal maydanoz

Soslu Karışık Kızartma Yapılışı
Sebzeleri soyup, kabak ve patlıcanları yuvarlak, patatesleri de elma dilimi şeklinde dilimleyin. Kızgın yağda ilk önce patatesleri, sonra sırasıyla kabakları, patlıcanları ve biberleri kızartıp servis tabağına alın. Sos için tencereye soğanı ve sızma zeytinyağını koyup 1-2 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri, baharatları ve şekeri ekleyin. Domatesler yumuşayıp sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. En son rendelenmiş sarmısakları ilave edip kıyılmış maydanozla birlikte kızartmanın üzerine gezdirin.