Kabak Ograten Tarifi

Giriş Tarihi 19 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 19 Aralık 2016, 10:07
Kabak Ograten Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

4 adet kabak
Yeteri kadar su
1 adet soğan
50 gram tereyağı
200 gram dana ve koyun karışık kıyma
4-5 dal maydanoz
Bir buçuk su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber
Beşamel sos için:
50 gram tereyağı
Bir buçuk çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Üzerine:
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kabak Ograten Yapılışı

Kabakları uzunlamasına ikiye bölüp içlerini çıkarın. Daha sonra tuzlu suda hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp bir fırın tepsisine alın. Diğer taraftan, tereyağının yarısını kızdırıp ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuzunu ayarlayıp 10 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ve karabiber ekleyin. Harcın fazla suyunu süzüp kabaklara paylaştırın. Kalan tereyağını bir tavaya alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine salçayı ilave edip birkaç dakika kavurun. Daha sonra 1 su bardağı et suyu ekleyip 3 dakika kaynatın. Salçalı sosu tepsideki kabakların kenarına gezdirin. Beşamel sos için, tereyağını kızdırıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine azar azar süt ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta akını beşamele ekleyip karıştırdıktan sonra kabakların üzerine dökün. Yumurta sarısını çırpıp beşamel sosun üzerine sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.