Patlıcan Pabucakis Tarifi

Giriş Tarihi 07 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 07 Aralık 2016, 09:28
Patlıcan Pabucakis Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

4 adet orta boy kemer patlıcan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
2 adet yumurta sarısı
1 adet kırmızı biber
Birkaç yaprak nane

Patlıcan Pabucakis Yapılışı

Patlıcanların kabuklarını soymadan, bütün olarak közleyin. Közlenmiş patlıcanları boylamasına ortadan ikiye bölün. Bir kaşıkla içlerini çıkartıp kenara ayırın. Dışlarını yırtmamaya özen göstererek, patlıcanın uç tarafını 2 cm kadar içe katlayın (terlik şekli verin). Yumurta sarılarını çırpın. Ayırdığınız patlıcanların içlerine, rendelenmiş kaşar peyniri, çırpılmış yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip iyice harmanlayın. Patlıcanların içlerini bu harçla doldurup, üzerlerini düzelttikten sonra, tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine dizin. 1 adet yumurta sarısını çırpıp, patlıcanların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Kırmızıbiber ve nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.