Kerevizli Mantar Dolması Tarifi

Giriş Tarihi 05 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 05 Aralık 2016, 11:08
Kerevizli Mantar Dolması Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 adet kereviz
1'er adet havuç ve soğan
12 adet büyük boy mantar
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram dana jambon
2 diş kıyılmış sarmısak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri, tuz, karabiber

Sos için:
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz, karabiber

Kerevizli Mantar Dolması Yapılışı

1 kereviz, havuç ve soğanı temizledikten sonra küçük küpler halinde doğrayın. Mantarların saplarını koparın. Yıkayın ve kararmalarını önlemek için limonlu suya atın. Saplarını ince kıyın. 2 Tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine kereviz, havuç, soğan ve kıyılmış mantar saplarını ilave edin. 5 dakika sote edip, kıyılmış jambon, sarmısak, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 3 Mantarların dışına bir fırça ile sıvıyağ sürüp, fırın tepsisine yerleştirin. İçlerine sebzeli harç doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. 4 Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Üzerine toz kırmızıbiber, tuz ve karabiber ilave edin. Kerevizli mantar dolmasıyla birlikte servis yapın.