Beyaz Hindiba Graten Tarifi

Giriş Tarihi 28 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2016, 10:37
Beyaz Hindiba Graten Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

4 adet beyaz hindiba
Yeteri kadar su
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un, 3/4 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 su bardağı rendelenmiş Kars gravyeri
Tuz ve karabiber

Beyaz Hindiba Graten Yapılışı

Beyaz hindibaları temizleyip yıkadıktan sonra burukluğunu almak için kök kısımlarından 2 cm kesin. Daha sonra limon suyu eklenmiş kaynar suya atıp, 10 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp baş aşağı bırakın ve içlerinde kalan suyu süzdürün. Soğuduktan sonra dikine ortadan ikiye bölüp, bir fırın tepsisine yerleştirin. Beşamel için ayrı bir tavaya aldığınız tereyağını eritip, unu ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Üzerine süt ilave edip, kıvam alana dek pişirin. Muskat, tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Sotelediğiniz beyaz hindibaları bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine beşamel sosu yayın. Rendelenmiş gravyer peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.