Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Giriş Tarihi 23 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2016, 16:38
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 adet kereviz
2 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı bezelye
1 çorba kaşığı tepeleme tozşeker
1/4 limon suyu
1 çay bardağı su
tuz

Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı

Kerevizleri elma dilimi şeklinde doğrayalım.Aynı şekilde havuç ve patatesleri de doğrayalım. Soğanları piyazlık doğrayalım. Sıvıyağı tencereye aktarıp üzerine doğranmış soğanları ve havuçları katalım. Birlikte 2-3 dakika soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Üzerine bezelyeleri ekleyelim. Ardından doğranmış kereviz ve patatesleri ekleyelim. Tozşekeri, limon suyunu, tuzu ve suyu ekleyelim. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek hiç karıştırmadan pişirelim. Tencerede soğutup, servis yapalım.

.