Kıymalı Sebze Oturtma Tarifi

Giriş Tarihi 17 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2016, 10:16
Kıymalı Sebze Oturtma Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
200 gram kıyma
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kırmızı soğan
2 adet orta boy kabak
2 adet domates
1 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Kıymalı Sebze Oturtma Yapılışı
Kıymayı 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alın. Tuz ve karabiber ekleyip, kısık ateşte 5 dakika kavurun. Diğer taraftan ayıklanmış kırmızı soğan ve kabağı halka şeklinde doğrayın. Bir tencereye önce halka soğan, üzerine kabak yerleştirin. Üzerine kavrulmuş kıyma, en üste de küp doğranmış domates koyun. Geri kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Tencereye kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve suyu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.