Pirpirim Aşı Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 12:18
Pirpirim Aşı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 su bardağı kuru pirpirim
1 adet büyük boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Yeteri kadar su
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı nohut
2 çorba kaşığı lolaz
1 çorba kaşığı bulgur
1 baş sarmısak
2 adet limonun suyu, tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, nane

Pirpirim Aşı Yapılışı
Kıyılmış soğanı tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Salçaları ilave edin ve 1-2 dakika daha çevirdikten sonra üzerine 3 su bardağı sıcak su koyup 5 dakika pişirin. Mercimek, nohut ve lolazı ayrı ayrı haşlayıp, süzün. Pirpirimi haşladıktan sonra suyunu dökün ve elinizle sıkın. Kaynayan salçalı suyun içine haşlanmış pirpirim, mercimek, nohut, lolaz, bulgur ve dövülmüş sarmısağı katın. 15-20 dakika daha pişirdikten sonra tuzunu ilave edin. Limon suyunu koyduktan sonra ocaktan alın. Üzerine tereyağında yaktığınız pulbiber ve naneyi gezdirin.