Bostan Patlıcan Kebabı Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 16:39
Bostan Patlıcan Kebabı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
3 adet orta boy bostan patlıcanı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
100 gram mantar
2 adet domates
2 adet dolmalık biber
Yarım çorba kaşığı salça
Tuz,
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Bostan Patlıcan Kebabı Yapılışı
P saplarını kesmeden ve soymadan küçük yeşil yapraklarını koparın. Daha sonra sapları ile birlikte ortadan ikiye bölün. Kesilmiş yüzlerine tuz serpin ve yarım saat bekletin. Yıkayıp, kurulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. İçlerini kaşıkla çıkarın. Çıkan parçaları küçük doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, kıyma ve piyazlık doğranmış soğanı, soğanın rengi dönene dek kavurun. Üzerine doğranmış mantar, biber ve domates ekleyip kavurun. Doğradığınız patlıcanları, tuz ve karabiberi de katın. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Harcı patlıcanların içine doldurun ve bir fırın tepsisine yerleştirin. 1 çorba kaşığı salçayı suyla açın ve tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.