Beşamel Soslu Patlıcan Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 12:24
Beşamel Soslu Patlıcan Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
5 adet patlıcan
2 adet kırmızı soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kg kıyma
4 adet domates
1 çay kaşığı tarçın
2 dal kıyılmış maydanoz
4 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Beşamel Soslu Patlıcan Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun ve kalın halkalar şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serperek yarım saat dinlendirin. Yıkayıp kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın. İnce kıyılmış soğanları 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Üzerine kıyma, tuz ve karabiber ekleyin. Kıyma suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurup, küp doğranmış domates ve tarçını katın. Orta ateşte domatesler diriliklerini kaybedene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Tereyağını bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine un ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Tencerenin kapağı kapalı olarak ve sık sık karıştırarak 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp yumurta sarılarını ve peyniri ekleyip karıştırın. Patlıcanların yarısını bir fırın kabının dibine döşeyin. Üzerine kıymalı harcı gezdirin. Kalan patlıcanları dizin. En üste peynirli yumurtalı karışımı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.