Makarnalı Domates Dolması Tarifi

Giriş Tarihi 13 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 13 Haziran 2016, 11:35
Makarnalı Domates Dolması Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Yarım paket boncuk makarna
8 adet büyük boy domates
Yeteri kadar su
150 gram tavuk göğsü
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı konserve ya da haşlanmış bezelye
4 çorba kaşığı tane mısır
8 dal dereotu
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
Tuz
Karabiber

Makarnalı Domates Dolması Yapılışı

MAKARNAYI tuz eklenmiş suda, üzerinde yazan süre kadar haşlayıp, süzün. Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, tavuğu üzerine ekleyin. Suyunu salıp çekene dek soteleyin. Salça, tuz ve karabiber katıp bir- iki dakika soteleyin. Daha sonra bezelye ve mısırı katın. Şöyle bir karıştırıp ocaktan alın. Üzerine kıyılmış dereotu ekleyin. Tavuklu harcı makarnaya katıp, harmanlayın. Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini temizleyin ve hafifçe tuzlayın. Domateslerin içine makarnalı karışımdan doldurun. Üstlerine kapaklarını koyun. Dolmaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, domatesler yarı yarıya pişene dek tutun. Fırından alıp servis yapın.