Zeytinyağlı Börülce Tarifi

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 10 Ağustos 2015, 11:37
Zeytinyağlı Börülce Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Yarım kg börülce
4 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
Yeteri kadar tuz


Zeytinyağlı Börülce Yapılışı
Ayıklanmış börülceyi kaynar suda, hafif yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp, servis tabağına alın. Ayrı bir yerde kıyılmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Sosu börülcenin üzerine gezdirip servis yapın.