Barbunya Pilaki Tarifi

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 10 Ağustos 2015, 11:32
Barbunya Pilaki Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
3 su bardağı taze barbunya
1 su bardağı zeytinyağı
5 adet domates
3 adet soğan
3 adet sivri biber
3 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz


Barbunya Pilaki Yapılışı
Barbunyaları haşlayıp suyunu süzün. Soğanları yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağında soğanları pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Küp doğranmış biber, tozşeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Son olarak haşlanmış barbun-yaları ekleyin. Kısık ateşte 1 saat pişirin.