Kabaklama Tarifi

Giriş Tarihi 25 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2015, 12:58
Kabaklama Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı acı biber salçası
2 adet kıyılmış sarmısak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kg kabak
4 adet domates
1 adet soğan
3 adet acı sivri biber
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz

Üzeri için:
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Kabaklama Yapılışı:

Eti sıvıyağda soteleyin. Salça ve sarmısağı ilave edip, sotelemeye devam edin. Nohut, küp doğranmış kabak, yemeklik doğranmış domates, piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış biber ve tuzu ekleyerek 1-2 saniye soteleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Ağır ateşte, kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp, limon suyu ve nar ekşisini ekleyerek, karıştırın. Nane ve pulbiberi sıvıyağda kızdırın. Kabaklamanın üzerine gezdirip servis yapın.