Taze Naneli Kurufasulye Tarifi

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 08 Ocak 2015, 16:10
Taze Naneli Kurufasulye Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
Yarım kg kurufasulye
1 demet nane
1 adet orta boy soğan
1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su, tuz

Taze Naneli Kurufasulye Yapılışı:
AKŞAMDAN ıslattığınız kurufasulyeleri süzüp kenara alın. Tereyağını eritip yemeklik doğradığınız soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. 1 dakika birlikte kavurup fasulyeleri ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup tuzunu ekledikten sonra pişmeye bırakın. Fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. 3 dal naneyi kenara ayırıp kalanları irice kıyın ve yemeğe ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ayırdığınız nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.