Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Bütün gün ne pişirsem diye beklediniz. İşte sizlere hayır diyemeyeceğiniz bir lezzet

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2012, 11:27

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:(6 kişilik)

3 adet patates
3'er adet patlıcan ve kabak
15-20 adet çarliston biber
Sosu için: 7 adet domates
1 tatlı kaşığı sirke
3 diş sarmısak, tuz
1 adet kesmeşeker
Yarım çay bardağı riviera
zeytinyağı

Köfte için: Yarım kg köftelik kıyma
1 adet orta boy soğan
2 dilim bayat ekmek içi, tuz
1'er çay kaşığı karabiber, kekik

Kızartmak için:
2 su bardağı riviera zeytinyağı

Zeytinyağlı kızartma yapılışı:

Köfteleri hazırlamak için kıymayı çukur bir kaba alın. Soğanı içine rendeleyin. Islatıp sıktığınız bayat ekmekleri ve baharatları harca ekleyip yoğurun. Elinizle şekillendirerek istediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Sebzeleri soyup dilediğiniz şekilde doğrayın. Kızgın yağda ilk önce patatesleri, sonra kabakları, patlıcanları ve biberleri kızartıp servis tabağına alın. En son köfteleri aynı yağda kızartıp sebzelerin üstüne yerleştirin. Sos için, domatesleri soyup küp doğradıktan sonra bir tavaya alın ve zeytinyağını ekleyin. Sarmısakları rendeleyip domateslere karıştırın. Sirke, tuz ve şekeri ilave ettikten sonra suyunu hafifçe çekene kadar pişirin. Sosu, kızarttığınız sebze ve köftelerin üzerine gezdirip servis yapın.