Fasulye Ezmesi Tarifi

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 28 Ağustos 2015, 14:26
Fasulye Ezmesi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
250 gram kurufasulye
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı sirke
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Zeytin, mayonez, tuz


Fasulye Ezmesi Yapılışı

Akşamdan ıslatılmış fasulyeyi haşlayın. Suyunu süzdükten sonra kabuklarını temizleyin. Tabağa koyun. Bir çatal yardımıyla iyice ezin. Ayrı bir kapta 1 kahve fincanı zeytinyağını, hardalı, toz kırmızıbiberi, tuzu ve sirkeyi karıştırın. Fasulyenin üzerine ekleyerek, iyice karıştırın. Zeytin ve mayonez ile süsleyerek, servis yapın.