Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki Tarifi

Giriş Tarihi 25 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 12:01
Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

1 kg kemer patlıcan
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak
2 adet büyük boy soğan
2 adet ince kıyılmış çarliston biber
1 adet ince kıyılmış kırmızı biber
Yarım kg tam kızarmamış domates (küp doğranmış)
3/4 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 kase yoğurt

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyarak, kuşbaşı doğrayın. Kararmamaları için, bir kap içinde bol tuzlu suda 15 dakika bekletin. Ardından yıkayın ve süzgeçten geçirin. Derin bir tavada 2 su bardağı sıvıyağı kızdırıp, patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine koyup, fazla yağını alın. Ayrı bir tencereye 1 su bardağı zeytinyağını alıp kızdırın. Küçük doğranmış soğan ve sarmısağı ekleyin, karıştırarak kavurun. Biberleri ve domatesi koyarak, tuz ile şekeri ekleyin. 3 dakika çevirdikten sonra pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu koyup, orta ateşte 15 dakika pişirin. Kızarttığınız patlıcanları ateşe dayanaklı ve kenarlı bir tepsiye yayın. Üzerine pirinçli harcı yayın. Kalan 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Tepsiyi yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile kapatarak, 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğuttuğunuz pilakinin üzerine, servis öncesi yarım demet ince kıyılmış maydanoz serpin. 1 kase yoğurt eşliğinde servis yapın.