Güveçte Bulgur Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2017, 13:21
Güveçte Bulgur Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet pirzola
1 adet yemeklik doğranmış soğan
2'şer adet domates ve dolmalık biber
3 su bardağı su
2 su bardağı pilavlık bulgur
Pulbiber, tuz, 1 adet nar

Güveçte Bulgur Pilavı Yapılışı
Soğanı, küp şeklinde doğranmış domates ve biberi güvecin içine koyun. Üzerine pirzolaları dizin. Suyu ekleyip, ağzı kapalı olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat pişirin. Ara sıra kontrol ederek suyu azalmışsa su ilave edin. Piştikten sonra pirzolaları içinden çıkarın. Bulgur, pulbiber ve tuzu katıp karıştırın. Güvecin ağzı kapalı olarak fırında suyunu çekene kadar pişirin. Güveci fırından çıkardıktan sonra kaşıkla pilavı alt üst edin. Üzerine pirzolaları dizip nar taneleri serpin. Ağzı açık olarak fırında etlerin üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.