Balkan Köftesi Tarifi

Giriş Tarihi 20 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2017, 12:40
Balkan Köftesi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kg dana döş kıyma
2 adet soğan,
100 gram kuru et
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber,
pulbiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
Kaymak

Balkan Köftesi Yapılışı

Kıymayı yoğurma kabına alın ve tuz ile birlikte 15 dakika yoğurun. Yarım saat dinlendirdikten sonra rendelenmiş soğan, karabiber ve pulbiber ilave edip, 15 dakika daha yoğurun. Hazırladığınız kıymayı 1 saat dinlendirin. Kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir parçayı tekrar ikiye ayırın. İkiye ayırdığınız parçanın birine elinizle bastırıp, hamburger köftesi şekli verin. Üzerine 1 çay kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 çay kaşığı doğranmış kuru et koyup, diğer parçayı üzerine kapatarak, bastırın. Diğer köfte parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalıkızartın ve üzerine 1 çay kaşığı kaymak koyup, sıcak olarak servis yapın.