Soslu Kuzu Eti Tarifi

Giriş Tarihi 30 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 30 Mart 2017, 14:33
Soslu Kuzu Eti Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

5-6 kişilik
Kemikli kuzu budu
5 diş sarmısak
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet büyük boy domates
2 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Muskat rendesi
Bir buçuk su bardağı sıcak su

Soslu Kuzu Eti Yapılışı

Sarımsakları ayıklayın. Kuzu budunu 5 yerinden delip sarmısakları bu deliklere yerleştirin. Kuzu etini yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yarım su bardağı su gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar kızartın. Tencereye zeytinyağını alın. Yemeklik doğranmış soğanları yağda öldürün. Üzerine salça ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. Sotelemeye devam edin. Salçalı karışımı ete sürün. Üzerine suyu gezdirin. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin. 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Haşlanmış sebze garnitürüyle servis yapın.