Sheekh Kebab (Baharatlı Kebab) Tarifi

Giriş Tarihi 08 Şubat 2017, 00:00 Güncelleme 08 Şubat 2017, 09:56
Sheekh Kebab Baharatlı Kebab Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg ince kıyılmış kuzu eti
25 gram zencefil
2 diş sarmısak
2 adet yeşil acı biber
25 gram taze kişniş
1 tatlı kaşığı garam masala
1 çorba kaşığı kimyon
4 adet yumurta, tuz
3 adet soğan

Sheekh Kebab (Baharatlı Kebab) Yapılışı
Sarmısağı ezip yeşil acı biberleri ince ince kıyın. Kıyılmış kuzu etine zencefil, sarmısak ve yeşil acı biber ekleyip karıştırın. Uzerine kimyon, tuz, yumurta, garam masala ve taze kişniş ekleyip yoğurun. Hazırladığınız karışımı, avcunuzla sıkarak şişlere gecirin. Mangalda pişirin. Soğanları halka halka doğrayıp servis tabağına yayın. Pişen etleri soğanların uzerine yerleştirip servis yapın.