Acılı Tavuk Kanatları Tarifi

Giriş Tarihi 07 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 07 Aralık 2016, 09:24
Acılı Tavuk Kanatları Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kg tavuk kanadı
Bir buçuk çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı baharat karışımı
1 çorba kaşığı acı biber salçası
500 gram dondurulmuş elma dilimi patates
Tuz

Acılı Tavuk Kanatları Yapılışı

Bir çay bardağı sıvıyağ, yoğurt, 2 çorba kaşığı baharat karışımı ve acı biber salçasını karıştırın. Hazırladığınız sosa tavuk kanatlarını koyup 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ızgarada arkalı önlü kızartın. Diğer taraftan kalan yağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup patatesleri kızartın. Ocaktan almaya yakın 1 çorba kaşığı baharat karışımını üzerine ekleyip karıştırın. Kanatlar piştikten sonra elma dilimi patateslerle birlikte servis yapın.