Wasabi Soslu Et Tarifi

Giriş Tarihi 23 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2016, 15:50
Wasabi Soslu Et Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

200 gram bonfile
6 adet mantar
1 çorba kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı wasabi sos
Bir buçuk tatlı kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
Bir buçuk çay kaşığı hazır sebzeli çeşni
1 adet kırmızı biber
5 gram jülyen doğranmış taze zencefilzencefil kelimesinin anlamı için tıklayınız"Latince adı: Zingiber officinale Zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı gövdesidir. Tazesi ve kurusu değerlendirilir. Şerbet, meşrubat ve likör yapımında kullanılır. Çeşitli pastalara, keklere, meyve salatalarına,..."
1 adet küçük boy soğan

Wasabi Soslu Et Yapılışı

Bonfileyi kuşbaşı doğrayın. Mantarları elinizle irice parçalayın. Et ve mantarı karıştırıp tavaya alın. Üzerine susam yağını gezdirin. 10-15 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Wasabi sos, soyu sosu, pirinç sirkesi, sebzeli çeşni ve jülyen doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Zencefili ve dörde bölünüp yaprak yaprak çıkarılan soğanı ekleyin. Soğanlar diriliğini kaybedene dek karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

.

.