Elmalı Tavuk Butları Tarifi

Giriş Tarihi 23 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2016, 16:22
Elmalı Tavuk Butları Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

4 adet tavuk budu
1'er adet kırmızı ve yeşil elma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1'er çay kaşığı kekik ve pulbiber
1 tatlı kaşığı bal
2 çorba kaşığı limon suyu
4 adet küçük boy patates
2 adet kabak, tuz

Elmalı Tavuk Butları Yapılışı

Bir kasede sıvıyağ, soya sosu, salça, yoğurt, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırın. Tavuk butlarını 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Üzerine fırça yardımıyla salçalı karışımdan sürün ve fırın tepsisine yerleştirin. Elmaları dörde bölüp çekirdeklerini rini çıkarın. Bal ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Elma dilimlerini bu karışıma batırın ve tavukların yanına yerleştirin. Önceden ısılmış 180 derece fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan, patates ve kabakları haşlayıp suyunu süzün. Patateslerin kabuklarını soyun, kabakları dilimleyin. Pişen tavukları servis tabağına alın. Haşlanmış sebzeler ve elma dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın.