Kremalı Tavuklu Ve Mantarlı Güveç

Giriş Tarihi 23 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Kasım 2016, 15:53
Kremalı Tavuklu Ve Mantarlı Güveç

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
750 gram tavuk kuşbaşı
400 gram mantar
2 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
6-7 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tavuk baharatı
Tuz

Üzeri İçin;
1 kutu krema (200 gramlık)
Kaşar Peyniri

Yapılışı:
Soğan, sarımsak ve kırmızı biber doğranır. Tavaya alınıp içine biraz yağ koyup kavrulur. Tavuklarda ayrı bir tavada kavrulur. Mantarları küçük doğrayıp haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp tavuğun içine ekliyoruz. Bu karışımı da kavurduğumuz soğanların içine ekliyoruz. Baharatlarını ve salçasını ekleyip böylece de kavuruyoruz. En son küp küp doğradığımız domatesi tavuğun içine ekleyip domates yumuşayana kadar pişirip altını kapatıyoruz. Güveç kalıplarına eşit şekilde paylaştırıyoruz. Ben bu malzeme için 6 adet güveç kalıbı kullandım. Tavuğu koyduktan sonra üzerine bir kutu kremayı eşit şekilde paylaştırıyoruz. Fırın tepsisine dizilip güveç kalıplarının yarısına gelecek şekilde tepsiye su koyuyoruz. 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Çıkartıp üzerine rendelediğimiz kaşarı koyuyoruz, böylece de 10 dakika pişiyoruz.