Testi Kebabı Tarifi

Giriş Tarihi 20 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 20 Haziran 2016, 13:13
Testi Kebabı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 kişilik testi
300 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet domates
1 adet acı veya tatlı sivri biber
Birkaç diş sarmısak
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, pulbiber, tuz, defne yaprağı

Testi Kebabı Yapılışı
Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarmısağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Testinin içini yıkayıp, tereyağını koyun. Tepsinin içindeki malzemeyi testiye doldurun. Testinin ağzını, sert tuzlu hamurla kapatıp, üzerine çatalla küçük bir delik açın. Izgara ateşinde, 50-60 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra testiyi kırarak servis yapın.