Patlıcan Yelpazesi Tarifi

Giriş Tarihi 17 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2016, 09:37
Patlıcan Yelpazesi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
6 adet patlıcan
Kızartmak için:
sıvıyağ
Yarım limon,
2 su bardağı un
6 dilim antrikot
2 adet soğan,
2 adet kırmızı biber,
2 adet sivribiber,
2 adet havuç
2 adet kabak
6 çorba kaşığı krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
tuz,
karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı

Patlıcan Yelpazesi Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun. Sapını kopartmadan uzunlamasına dörde dilimleyin. Bir tencerede suyu kaynatın. Limon ve tuz atıp patlıcanları haşlayın. Haşladığınız patlıcanların suyunu iyice sıkın ve una bulayıp, yelpaze şekli vererek sıvıyağda kızartın. Etleri, biberleri, havucu ve kabakların ortasını çıkartıp jülyen doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine sırası ile et, havuç, kabak, kırmızı biber ve yeşil biber ilave edip kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencereyi ocaktan almadan önce kremayı ilave edip karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları yağlanmış tepsiye alın. Üzerine kavurduğunuz içi paylaştırın. Fırında 15 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynirler eriyene kadar fırında tutup sıcak olarak servis yapın.