Tavuklu Kırmızı Soğan Dolması Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 15:17
Tavuklu Kırmızı Soğan Dolması Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
10 adet büyük boy kırmızı soğan
150 gram tavuk kıyması
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
6'şar dal maydanoz ve dereotu
1'er çay kaşığı kimyon ve nane
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber

Tavuklu Kırmızı Soğan Dolması Yapılışı
Soğanların kabuklarını soyun. Üst kısımlarından birer parmak kesip düzleştirin. Daha sonra iki soğan katı kalacak şekilde, içlerini bir tatlı kaşığı ile boşaltıp kenara alın. Pirinci yıkayıp diri kalacak şekilde haşlayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Dereotu ve maydanozu ince kıyın. Tavuk kıymasını geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, domates, dereotu, maydanoz, kimyon, nane, kara¬biber ve tuz koyup karıştırın. Hazırladığınız harcı soğanların içine paylaştırın. Daha sonra ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp, bir fırın kabına yerleştirin. Kaba bir buçuk su bardağı sıcak su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.