Sate Ayam (Özel Tavuk Şiş) Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 12:38
Sate Ayam Özel Tavuk Şiş Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
Marine için:
Yarım su bardağı soya sosu
4 çay kaşığı esmerşeker
6 diş ince kıyılmış sarmısak
2 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çay kaşığı kişniş
4 çay kaşığı ince kıyılmış kurutulmuş zencefil
3 çorba kaşığı ince kıyılmış taze zencefil
Tuz, karabiber
Yerfıstığı sosu:
1 su bardağı yerfıstığı ezmesi
3 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı fıstık yağı
2 diş dövülmüş sarmısak
3 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı ince kıyılmış Arnavut biberi
1-2 çay kaşığı acı biber sos

Sate Ayam Yapılışı
Tavuk göğüslerini iri küpler halinde doğrayın ve bir kenara alın. Diğer yanda soya sosu, esmerşeker, sarmısak, limon suyu, sıvıyağ, kişniş, kurutulmuş ve taze zencefil, tuz ile karabiberi derin bir kasede karıştırın. Tavuk etlerini bu sosun içinde en az 2 saat marine edin. Sosta beklettiğiniz tavuk etlerini şişlere dizin ve ızgara yapın (ızgara yaparken üzerlerine marine sosundan sürün). Daha sonra tavuk etlerini servis tabağına alın. Yerfıstığı sosu için yerfıstığı ezmesini bir tavaya koyun. Soya sosu, limon suyu ve fıstık yağını ilave edip, iyice karıştırın. Sarmısak, bal, Arnavut biberi ve acı biber sosu da ekledikten sonra kısık ateşte bütün malzemeyi 10-15 dakika kaynatın. Izgara yaptığınız tavuk etleriyle birlikte servis yapın.