Mantarlı Bohça Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 15:20
Mantarlı Bohça Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
İç malzeme için:
400 gram küçük boy kültür mantarı
400 gram kuşbaşı kuzu eti
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
Yeteri kadar su
1 adet havuç
1 adet patates
1 çorba kaşığı silme un
Tuz
Karabiber
Kekik

Hamuru için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Tuz

Mantarlı Bohçalar Yapılışı
1 HAMUR için süt, su, zeytinyağı, yumurta ve tuzu bir kaba alıp, çırpın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve streç filme sarıp 15 dakika dinlendirin.

2 İç malzeme için 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğradığınız soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine eti ekleyip, suyunu salıp çekene dek kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ekleyin ve azaldıkça su ilave ederek et yumuşayana dek pişirin.

3 Diğer taraftan havuç ve patatesi kuşbaşı doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağında havucu 15 dakika sote edin ve kenara alın. Ayrı bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup patatesi 10 dakika soteleyin. Kalan zeytinyağını geniş bir tavaya alıp mantarları üzerine ekleyin. Suyunu salıp çekene dek soteleyin. Üzerine et, havuç, patates, un, kekik, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

4 Hazırladığınız hamuru iki eşit bezeye ayırın. Her birini unlu zeminde servis tabağı ebadında açın. Ortasına harcın yarısını koyun. Uçlarını yukarı toplayıp bohça şeklinde kapatın. Kalan hamur ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını 1 çorba kaşığı suyla çırpıp, hamurların üzerine sürün. Mantarlı bohçaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların üzeri kızarana dek pişirin.