Çıtır Parmak Tavuk Tarifi

Giriş Tarihi 15 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 15 Haziran 2016, 11:26
Çıtır Parmak Tavuk Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
6 adet tavuk pirzola(kemik ve derisi alınmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı nişasta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için: Sıvıyağ

Çıtır Parmak Tavuk Yapılışı
Tavuk pirzolaları parmak genişliğinde ve uzunluğunda dilimleyin. Ayrı bir yerde zeytinyağı, sıvıyağ, nişasta, kimyon, toz kırmızıbiber ve tuzu iyice çırpın. Tavuk parçalarını bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. 1 saat dinlendirip kızgın sıvıyağda kızartın. Ilık olarak servis yapın.