Yerfıstıklı Çıtır Tavuk Tarifi

Giriş Tarihi 14 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 14 Haziran 2016, 13:15
Yerfıstıklı Çıtır Tavuk Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
800 gram tavuk bonfile
3 su bardağı un
1 adet soğan
1 adet zencefil
8 çorba kaşığı tozşeker
6 tatlı kaşığı soya sos
4 tatlı kaşığı oyster sos
Bir buçuk tavuk bulyon
Bir buçuk su bardağı su
1 su bardağı yerfıstığı
Süslemek için:
2 dal taze soğan
1 adet kırmızı biber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Fıstıklı Çıtır Tavuk Yapılışı
Unu derin bir kaba alıp su ekleyin. Karıştırıp kıvamlı hale getirin. Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini una bulayın. Wok tavada sıvıyağı kızdırın. Tavuk parçalarını kızgın yağa atıp altın rengi alıncaya kadar kızartın. Aynı yağda küp doğranmış soğanları soteleyin. Tavadaki yağı boşaltıp 1 çorba kaşığı yağda ince kıyılmış zencefili çevirin. Üzerine soya sos, oyster sos, tozşeker, su ve tavuk bulyonu ekleyin. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kızarmış tavukları ve fıstığı tavadaki karışıma ekleyin. Tavukların ve fıstıkların etrafı tavadaki karışımla kaplanana kadar karıştırıp ocaktan alın. İnce kıyılmış taze soğan ve kırmızı biberle servis yapın.