Mürdüm Erikli Dana Kaburga Tarifi

Giriş Tarihi 14 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 14 Haziran 2016, 12:49
Mürdüm Erikli Dana Kaburga Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
300 gram kuru
mürdüm eriği
2 kg dana kaburga(3'lü kalem olarak ayrılmışve uçları 5 cm uzunluğunda kesilmiş)
5 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet soğan
6 diş sarmısak
2 adet havuç
8-10 dal maydanoz
10 dal kekik
2 dal biberiye
3 dal fesleğen
4 dal tarhun
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 çorba kaşığı domates salçası
Yeteri kadar su, tuz

Mürdüm Erikli Dana Kaburga Yapılışı
Dana kaburgaları 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağladığınız yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartıp bir kenara alın. Diğer taraftan kalan zeytinyağını bir tavaya alıp, irice doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarmısağı renkleri dönene dek kavurun. Üzerine soyulup irice doğranmış havuç, kıyılmış maydanoz, kekik, biberiye, fesleğen, tarhun ve tuz ekleyip 5 dakika soteleyin. Salçayı katıp bir-iki dakika daha soteleyin ve ocaktan alın. Üzerine 4 litre sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca kızarttığınız kaburgaları üzerine ekleyin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 2 saat pişirin. Ocaktan almadan 10 dakika önce kuru erikleri tencereye ilave edin. 10 dakika pişirip ocaktan alın. Dana kaburgayı ve erikleri servis tabaklarına alın. Pişirme kabındaki sebzelerin suyunu süzün. Suyu kaburgaların üzerine gezdirip servis yapın.