Analı Kızlı Tarifi

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 11 Mayıs 2016, 10:51
Analı Kızlı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg köftelik bulgur
1 adet yumurta
250 gram dövülmüş et
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kimyon
Yeteri kadar su
Köftelerin içi için:
1 kg orta yağlı kıyma
1 kg soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
250 gram tereyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için:
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
2 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
2 adet rendelenmiş domates
Üzerine: Kıyılmış maydanoz

Analı Kızlı Yapılışı
Bulguru, 1 su bardağı kaynar su ile ıslatıp suyunu çekene kadar bekletin. Üzerine tuz, karabiber, kimyon ve biber salçası ekleyip yoğurun. Yumurta ve unu ekleyip yeniden yoğurarak kenara alın. İçini hazırlamak için kıymayı bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.Üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra biber salçası, tereyağı, pulbiber, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. Soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız hamurdan bir parçayı kenara alın. Kalan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizi ıslatarak yuvarlayın ve ortalarını açın. İçlerine hazırladığınız harçtan doldurup yeniden kapatın ve yuvarlayın. Kenara ayırdığınız hamurdan da fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Et suyunu tencereye alıp, domates, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek kaynatın. İçine nohutları ve küçük köfteleri ilave edin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ve salçayı yakın. Bu sosu tencereye ekleyin. Büyük köfteleri de katıp, köfteler yumuşayana kadar pişirin. Maydanozla süsleyip, servis yapın.