Şinitzel Tarifi

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2016, 15:37
Şinitzel Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 parça kemiksiz tavuk göğsü
2 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı galeta unu
Tuz,
karabiber

Şinitzel Yapılışı
Tavuk etlerini et tokmağı ile döverek inceltin. Yumurta sarılarını iyice çırpın. Unu ekleyip tekrar çırpın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tavuk etlerini yumurta sarısına bulayın. Ardından galeta ununa bulayın. Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Servis tabağını marullarla süsleyin. Şinitzelleri marulların üzerine yerleştirin. Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.