Tane Hardallı Patates Püresiyle Et Sote Tarifi

Giriş Tarihi 09 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 09 Mart 2016, 10:35
Tane Hardallı Patates Püresiyle Et Sote Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
1 adet soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
15 gram margarin
2 çay kaşığı kekik

Püre için:
2 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı taneli hardal


Tane Hardallı Patates Püresiyle Et Sote Tarifi

Magicook kabına sıvıyağ ve margarini aktarın. "Menü"den "sulu yemek" modunu seçin. "Kavurma" modunda çok ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğanmış domatesleri 5 dakika kavurun. Üzerini eti ve kekiği ilave edip 5 dakika daha kavurun. 1½ cup su ilave edip pişirme süresini 20 dakikaya ayarlayın. Aynı anda Magicook'un buhar sepetine kabukları soyulup parmak kalınlığında enine kesilmiş patatesleri yerleştirin. Magicook otomatik olarak 20 dakika 100 derece "pişirme" yapacak ve "sıcak tutma" moduna geçecektir. Patates püresi için sepetteki patatesleri çukur bir kaba aktarın. Taneli hardal ekleyip çatalla ezerek püre haline getirin. Püreyi yuvarlak çember kalıplara aktarın. Kaşıkla bastırarak şekil verin. Çemberi çıkarıp et soteyi pürenin üzerine yerleştirin. Sıcak servis yapın.