Çullu Köfte Tarifi

Giriş Tarihi 04 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2015, 11:59
Çullu Köfte Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
350 gram yağsız kıyma
1 adet büyük boy soğan
Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
4 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı sıvıyağ

Soğan halkaları için:
3 adet büyük boy soğan
1 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı un
3/4 su bardağı maden suyu

Garnitür için:
Haşlanmış renkli dolmalık biberler

Çullu Köfte Yapılışı

Kıymayı bir kaba alalım. Soğanı rendeleyip suyunu iyice sıkarak posasını kıymaya ekleyelim. Üzerine haşlanmış pirinci ilave edip karıştıralım. Ardından 1 adet yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip tekrar yoğuralım. Köfte harcından parçalar koparıp elimizle yassı köfteler hazırlayalım. Diğer yumurtayı çırpalım. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayalım. Kızdırılmış yarım bardak sıvıyağda kızartalım. Kızaran köfteleri kağıt mutfak havlusu üzerine alalım. Bu arada soğan halkalarını hazırlayalım. Kabukları soyulmuş soğanlardan yarım cm kalınlığında yuvarlak dilimler keselim. Soğanların dış taraflarında 2 sıra kalacak halde bırakıp, iç kısımlarını parmağımızla bastırarak çıkaralım. Bir kapta yumurta akına bir fiske tuz ilave edip, kar haline gelene dek çırpalım. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı sıvıyağ, un ve maden suyunu çırpalım. İçine yumurta akını ilave edelim. Soğan halkalarını bu bulamaca batırıp çıkaralım. Sıvıyağda arkalı önlü kızartalım. Servis tabağına köfteleri, soğan halkalarını ve biberleri yerleştirip servis yapalım.