Izgara Köfte Tarifi

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 10:51
Izgara Köfte Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet orta boy soğan
8-10 dal maydanoz(arzuya bağlı)
3-4 dilim ufalanmış bayat ekmek
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
Yarım kg orta yağlı dana kıyma
Bir buçuk çorba kaşığı sıvıyağ


Izgara Köfte Yapılışı

Soğanı rendeleyin. Izgara köftede pek tercih edilmez özellikle ateş üzerinde pişenlerde yandığı için ama arzu ediyorsanız 8-10 dal maydanozu ince kıyın. Soğan ve maydanozu geniş bir kaba aktarın. Üzerine ufalanmış bayat ekmekleri ekleyin. Ardından bir buçuk tatlı kaşığı tuzu serpin. Birer tatlı kaşığı karabiber ve kimyonu katın. Malzemeye, kıymayı ekleyin. Üzerine bir buçuk çorba kaşığı sıvıyağı gezdirin. Köftelik kıymayı iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan, cevizden biraz büyük parçalar alarak, avuç içerisinde muntazam rulo haline getirin ve yassılaştırarak şekil verin. Köfteleri, ısıtılmış yapışmaz yüzeyli tavaya dizip, orta hararetli ateşte kızarana dek (7-8 dakika), alt üst ederek pişirin. İstediğiniz garnitürle süsleyip, sıcak servis yapın.