Dana Yanak Tarifi

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2015, 11:15
Dana Yanak Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg dana yanak (iri parçalar halinde doğranmış)
5 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım kg arpacık soğan
3-4 diş sarmısak, 750 ml kırmızı şarap
2 litre et suyu, 3 dal kekik
3 çorba kaşığı file badem
1 paket frenk soğanı

Baharat kesesi için:
6 dal kekik
1'er çay kaşığı tane karabiber ve kişniş tohumu
5-6 adet karanfil
1 çay kaşığı pulbiber
1'er çorba kaşığı ardıç meyvesi ve kuşüzümü


Dana Yanak Yapılışı
Dana yanakları çorba kaşığı zeytinyağı ile yağladığınız yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, önlü arkalı kızartın. Baharat kesesini hazırlamak için tüm malzemeyi küçük bir tülbent parçasına koyup, kese yapın ve ağzını sıkıca bağlayın. Kalan zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış arpacık soğanları ve kıyılmış sarmısağı renkleri dönene kadar kavurun. Üzerine şarabı ve baharat kesesini ekleyin ve yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra 2 litre sıcak et suyu katın. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca dana yanakları içine koyun ve 5 dakika pişirip ocaktan alın. Suyuyla birlikte bir fırın kabına aktarın. Üzerini hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 3 saat pişirin. Üzerine file badem ve kıyılmış Frenk soğanı serperek servis edin.