Şehriyeli Kuzu İncik Tarifi

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 24 Temmuz 2015, 10:14
Şehriyeli Kuzu İncik Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

6 adet kuzu incik
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 adet soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 litre sıcak su

Şehriye pilavı için:
3 çorba kaşığı yağ
Yarım su bardağı arpa şehriye
2 adet domates
4 adet dolmalık biber
Tuz


Şehriyeli Kuzu İncik Yapılışı

Sıvıyağı tencereye alıp, et, yemeklik doğranmış soğan ve havuç ekleyip birlikte kavurun. Suyunu ilave edip, kapağı kapalı olarak 1 saat 15 dakika, orta ateşte pişirin. Diğer taraftan margarin bir tavada eritip, şehriyeyi pembeleşene kadar kavurun ve pişirdiğiniz ete ekleyin. Daha sonra tencereye 4'e bölünmüş domatesleri ve iri doğranmış biberleri de ilave edin. Tuz ekleyip, şehriye yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika dinlendirip servis yapın.