Garnitürlü Tavuk Tarifi

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 16:32
Garnitürlü Tavuk Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
1 kavanoz garnitür
1 tatlı kaşığı soya sosu,
1 çay kaşığı köri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı süt,
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su,
tuz
Garnitürlü Tavuk Yapılışı

Tavuk göğüslerini düz bir zemine koyup, havan tokmağı ile birkaç dakika döverek inceltin. Üzerini tuzlayın. Soya sosu ve köriyi karıştırıp, tavukların üzerine garnitürü yayın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını da üzerine serpin. Tavuk göğüslerini rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Fırın tepsisine alın. Kalan kaşar peynirini sütle karıştırıp, üzerlerine paylaştırın. Salçayı 1 su bardağı suda eritin. Tavukların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuk eti kızarana dek pişirin.