Antepfıstıklı Tarçınlı Tavuk Tarifi

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 16:32
Antepfıstıklı Tarçınlı Tavuk Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
5 adet tavuk budu
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan,
1 çay bardağı antepfıstığı
1 çay kaşığı domates veya biber salçası
1 adet havuç
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı soya sosu
Yarım çay kaşığı tarçın
köri
Yarım demet maydanoz veya dereotu
Marinat için:
1 adet yumurtanın akı
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı nişasta
Tuz,
zeytinyağı

Antepfıstıklı Tarçınlı Tavuk Yapılışı
Öncelikle marinatı hazırlayın. Bunun için bir kaba yumurta akını, karabiberi, limon suyunu, nişastayı, zeytinyağı ve tuzu koyup, çırpın. Ardından tavuk butlarını içine atıp, arada bir karıştırarak 2 saat marinatta bekletin. Bu arada tencereye yağı alın. İçine piyazlık doğranmış soğan ve fıstıkları ekleyip, 5 dakika soteleyin. Salçayı ilave edip, 2 dakika daha soteleyin. Havuçları yarım ay, sivri biberi ince uzun doğrayıp, tencereye ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin. Ardından marinattaki tavuk butlarını da sebzelere ekleyip, 10 dakika daha ocakta tutarak tavukları pişirin (gerekirse su ekleyin). İnmesine yakın soya sosu, tarçın ve köri serpin. Tavuk butları yumuşayınca ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz veya dereotu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.