Soslu Biftek ve Sebzeli Pilav Tarifi

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2015, 12:29
Soslu Biftek ve Sebzeli Pilav Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 parça az yağlı biftek
(dövülmemiş)
Terbiyesi için:
2 diş dövülmüş sarmısak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal taze biberiye
1 çay kaşığı tane karabiber
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tane kırmızıbiber
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı haşlanmış mısır
1 çay kaşığı tuz

Soslu Biftek ve Sebzeli Pilav Yapılışı
Tüm terbiye malzemesini bir kaba alıp harmanlayın. Biftekleri terbiyeye ekleyip en az iki saat içinde bekletin. Tavayı kızdırıp etleri terbiye harcıyla birlikte tavaya aktarın. Etlerin her iki yüzünü de dörder dakika pişirin. Ocağı kapatıp tuz serpin. Etleri bir tabağa alıp üzerine başka bir tabak kapatıp dinlendirin. Diğer taraftan pilavı hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya zeytinyağı ve tereyağını alıp küp doğranmış havuç ve kabağı 5 dakika sote edin. Daha sonra üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin. Pirinçler beyazlaşana kadar kavurun. Üzerine su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Altını kapatıp üzerine kağıt havlu koyarak 10 dakika dinlendirin. Mısır ekleyerek servis yapın.