Akşehir Yahnisi Tarifi

Giriş Tarihi 11 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 11 Şubat 2015, 12:01
Akşehir Yahnisi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
Yarım kg arpacık soğan
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı nohut, yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
2-3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım kahve fincanı sirke
Yeteri kadar sıcak su
Tuz, karabiber, kimyon

Akşehir Yahnisi Yapılışı:
NOHUDU akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayıp süzün. Soğanları temizleyin. Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine tereyağı, soğan ve sarmısağı ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin ve salçaları katın. Nohut, sirke, tuz ve baharatları katın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Azaldıkça su ilave ederek, et yumuşayana dek pişirin ve ocaktan alın.