Bademli Saray Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 14 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 14 Nisan 2017, 15:50
Bademli Saray Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç
100 gram badem
100 gram soyulmuş tuzsuz antepfıstığı
100 gram kuruüzüm
5 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
3 su bardağı sıcak su
Tuz

Bademli Saray Pilavı Yapılışı

Bademleri ve antepfıstıklarını ayrı kaplara alarak 3-4 dakika haşlayın ve kabuklarını soyun. Tereyağını eritip bademleri renkleri dönene kadar kavurun. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyun ve pirinç beyazlaşana kadar kavurun. Suyu ve tuzu ekleyip, orta ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Daha sonra üzerine kuruüzüm ve antepfıstıklarını ekleyip karıştırın. Tencereye kağıt havlu örtüp kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirip servis yapın.