Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 24 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 24 Mart 2017, 14:04
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 su bardağı arpa şehriye
1 adet orta boy kırmızı biber
6 adet orta boy mantar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yeteri kadar su
6 dal dereotu
Tuz
Karabiber

Arpa Şehriye Pilavı Yapılışı

Kırmızı biberi küp doğrayın. Mantarı ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kırmızı biberi bir iki dakika kavurun. Üzerine mantarı katın. Suyunu salıp çekene dek kavurduktan sonra kenara alın. Tereyağını kızdırıp şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, biberli-mantarlı karışım, haşlanmış nohut, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip, ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.