Ali Paşa Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 22 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2017, 10:35
Ali Paşa Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Köftesi için:
500 gr kıyma
1 çay bardağı ekmek içi
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 adet yumurta

Köfteleri pişirmek için:
2 yemek kaşığı (70 gr)
Teremyağ Gurme Kaymaklı
2 yemek kaşığı (40 gr) un
1 kase domates (küp şeklinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Pilav için:
4,5 yemek kaşığı (150 gr)
Teremyağ Gurme Kaymaklı
3 su bardağı (600 gr) pirinç (yarım saat önceden tuzlu sıcak su ile ıslatılmış)
6 su bardağı (1,2 lt) sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Süslemek için:
Birkaç dal maydanoz

Ali Paşa Pilavı Yapılışı

Öncelikle köfte için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Sonrasında köfteleri minik misketler şeklinde yuvarlayıp una bulayın. Bir tavada Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritip içine köfteleri ekleyerek kızartın. Daha sonra aynı tavanın içine domatesi, tuz ve karabiberi alıp sos koyulaşana kadar köfteleri pişirin. Pilavı hazırlamak için; erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı'da pirinçleri şeffaflaşana dek kavurun. Ölçülü suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendirin. Pilavı ortası delikli bir kaba alıp şekillendirin ve servis tabağına ters çevirin. Ortasına köfteleri doldurup üzerine maydanoz serperek servis yapın.