Mahlepli Pilav Tarifi

Giriş Tarihi 17 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2017, 13:37
Mahlepli Pilav Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

20 gram mahlep
3 adet patlıcan
1 kg kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 adet domates, yarım kg pirinç
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Karabiber
Yenibahar

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Mahlepli Pilav Yapılışı

Önce patlıcanları alacalı soyup, halka şeklinde doğrayın ve acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletip, süzün. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Eti sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine nohudu yayın ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Kızartılmış patlıcanları dizin ve tuz, karabiber, yenibahar serpin. Mahlep ile yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. Pirincin kıvamına gelene kadar sıcak su koyun ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.