Domatesli Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Giriş Tarihi 17 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2017, 13:34
Domatesli Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

600 gram tavuk budu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
350 gram mantar
1 adet soğan
2 diş sarmısak
3 adet domates
1 adet sarı biber
4 adet sivri biber
3 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı deniz tuzu

Domatesli Mantarlı Tavuk Sote Yapılışı

Kuşbaşı doğranmış tavuk budunu kızgın sıvıyağda yaklaşık yarım saat, suyunu salıp çekene dek soteleyin. Ayrı bir yerde dörde bölünmüş mantarı tereyağında suyunu salıp çekene dek soteleyin. Tavuk piştiğinde irice doğranmış soğan ve sarmısak ekleyip 4-5 dakika pişirin. Kıyılmış biberleri ilave edip karıştırın. Doğranmış domates ve mantar ekleyip pişmeye bırakın. Baharatları ilave edip, tuzunu ayarlayın. Ocaktan alıp servis yapın.